Route

Route

Met de fiets:
De Verscholen Tuin is veilig en makkelijk te bereiken met de fiets. De Peter Benoitlaan is een zijstraat van de Brialmont-fietsroute  en het grote routepad 12 Amsterdam-Parijs ten zuiden van de snelweg E313 tussen het park rivierenhof en het rond punt van Wommelgem.

De Verscholen Tuin ligt ook langs de Brabantica bedevaart route naar Compostella.

Vanaf Antwerpen de Boterlaarbaan volgen voorbij het kruispunt met de Ruggeveldlaan tot de flauwe bocht naar rechts. Daar, voor de kapperszaak (‘Hair Linea”) linksaf slaan. Na 100m versmalt de weg. Neem daar de zandweg links (Peter Benoitlaan). De Verscholen tuin, nummer 15, is het eerste boerderijtje links.

Met tram en bus:

Vanaf Berchem station:

Tram 8 naar PR-Wommelgem. Uitstappen aan de halte “VanRiel”. De Ruggenveldlaan oversteken en naar links volgen richting brug snelweg. Juist voor de brug rechts afslaan op de Peter Benoitlaan. 500 m verder weer naar rechts. Nr 15 ligt op het einde rechts, recht tegenover de ingang van de parking van de volkstuintjes.

Tram 4 naar Silsburg. Uitstappen aan de terminus Silsburg. De Van Strijdoncklaan ingaan (linksaf langs de Albert Hein) tot de flauwe bocht naar links (800 m). Aan de kapperszaak Hair Linea oversteken en rechts afslaan, de Boterlaarbaan in. Na 100 m door de versmalling gaan en links afslaan in de Peter Benoitlaan.

Vanaf het Centraal Station:

Tram 24 naar Silsburg. Uitstappen aan de terminus Silsburg.

Informatie over de buslijnen:

De bussen 420 en 421 vertrekken van Berchem Station. Ze brengen je tot de halte “Peter Benoitlaan” op de Van Strydoncklaan vlak bij de kapperszaak Hair Linea. Je bent dan op 2 minuten stappen van je bestemming.

Met de auto:
Neem vanaf de Antwerpse Ring de E313/A21 naar Luik/Eindhoven. Ga bij afrit 18 (rondpunt Wommelgem) richting Mortsel. Bij de tweede lichten rechtsaf, de Herentalse Baan op. Na 100m zijn er lichten. Blijf rechtdoor gaan (Van Strijdoncklaan). Na 500 m is er een flauwe bocht naar links. Ga daar rechtsaf (Boterlaarbaan). Rij 100 m en draai links de Peter Benoitlaan op. Je kunt parkeren op de openbare parking aan de volkstuintjes recht tegenover de verscholen tuin.

Om de buurt niet te overbelasten, kunnen alleen de docent en eventueel mensen met een handicap langs het zandpaadje voor De Verscholen Tuin parkeren. Parkeer niet voor poorten of garages.

Advertisement